Het CrossWorld jeugdteam is opgezet volgens een eenvoudig maar goed gestructureerd organisatiemodel. Het team wordt geleid door teammanager Peter Vos en bestaat voorts uit de rijders met hun ouders/begeleiders, de monteurs, de trainers en de medische begeleiders. Minder direct bij de dagelijkse gang van zaken van het team betrokken, maar o zo belangrijk zijn de leveranciers van financiŽle bijdragen en materiŽle zaken zoals brandstof, motoren, motoronderdelen, kleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Zonder hen heeft het CrossWorld team geen bestaansrecht.

Alleen met de gezamenlijke inspanning van alle directe en indirecte teamleden kunnen de nog zeer jonge sporters tot maximale sportieve prestaties komen. De resultaten van het jeugdteam van de stichting CrossWorld mogen dan ook met recht teamprestaties genoemd worden. CrossWorld hecht grote waarde aan de "team"-gedachte. Daarom wordt er veel energie gestoken in het representeren van het team. Ieder beeldbepalend element wordt in de speciaal voor CrossWorld ontworpen huisstijl ondergedompeld. Van de teamkleding en de crosskleding tot en met de crossmotoren, promotiematerialen, de teamvoertuigen en de accommodaties.

Met de inspanning van zo velen ontstaan natuurlijk ook verplichtingen voor de rijders. Er wordt van hen verwacht dat ze hun best doen en dat ze gemaakte afspraken nakomen. Bijvoorbeeld over hun aanwezigheid op trainingen. Maar ook over de wijze waarop ze hun teamkleding dragen. Of de manier waarop ze zich als CrossWorld rijder voor, tijdens en na wedstrijden tegenover derden presenteren. Dit stukje zelfdiscipline helpt hen een betere sportman te worden en zal hun maatschappelijke carriŤre ook niet schaden.

Het is niet eenvoudig om aan de top te komen. En het is misschien nog wel moeilijker om aan de top te blijven. Om de concurrentie blijvend het hoofd te kunnen bieden organiseert CrossWorld meerdere keren per jaar intensieve teamtrainingen. Trainingen die uiteraard meer diepgang hebben dan het rijden van wat rondjes op het circuit. In de opbouwfase van het seizoen wordt er in het bijzonder getraind op de opbouw van de conditie en motorbeheersing. Wat later in het seizoen verschuift de focus naar het onderhouden van de opgebouwde conditie en het verfijnen van de crosstechniek.

Aan de hand van checklijsten worden de staat van onderhoud en de afstellingsdetails van de motoren bijgehouden. Op dezelfde manier worden de resultaten van onderdelentests nauwgezet vastgelegd. Zelfs minder voor de hand liggende zaken zoals de weerssituatie en de toestand van het terrein worden genoteerd. Ieder detail levert immers belangrijke achtergrondinformatie op. De stroom van gegevens wordt centraal beheert en in een laptop tot statistieken verwerkt. De hieruit gedestilleerde informatie levert veel strategisch inzicht op. Deze aanpak is voor de CrossWorld organisatie dť weg om jong talent naar de top te brengen.Crossworld

25-09-2009

Patrick Vos wint supercross in Schijndel
 

De Crossworld-rijder Patrick Vos heeft dit weekend de supercross in Schijndel op zijn naam weten te schrijven. De rijder uit Rosmalen wist alle vijf de manches winnend af te sluiten en keerde uiteindelijk met de grootste beker op zak tevreden huiswaarts!


Lees verder

19-10-2009

Patrick Vos wint NK MX2 Jeugd in Ermelo

De Crossworld-rijder Patrick Vos heeft zaterdag de laatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd in Ermelo gewonnen. De rijder uit Rosmalen maakte het in de eerste manche even spannend toen hij in leidende positie rijdend ten val kwam. Vosje herstelde zich goed en wist zich toch nog vanaf een derde plaats terug te knokken naar een eerste plaats. In de tweede manche controleerde hij de wedstrijd van start tot finish en sloot de wedstrijd winnend af.


Lees verder

23-08