Twee decennia geleden streden de aartsrivalen Dave Strijbos en John van den Berk nog verbeten om nationale en internationale kampioenstitels. De competitie tussen deze Nederlandse toptalenten bracht Nederland in de ban van de motorcross en had de onverdeelde aandacht van de binnen- en buitenlandse media. Na deze bloeiperiode werd het weer rustig rond de circuits. Maar waarom eigenlijk? Is er in Nederland geen crosstalent meer? Nou nee, er is nog wel degelijk talent. Maar net als ieder ander talent moet ook crosstalent de gelegenheid krijgen om zich te ontwikkelen. En moet het dus zoveel mogelijk tijd krijgen om optimaal te kunnen groeien. Dit lukt alleen indien talentvolle rijders vroegtijdig ontdekt, gestimuleerd, gemotiveerd en bovenal vakkundig begeleid worden.

Juist gedurende hun eerste jaren zijn de toppers van de toekomst aangewezen op professionele ondersteuning. Bij het leeuwendeel van de talentvolle jonge rijders ontbreekt het aan deze steun. Ieder voor zich zijn zij bezig het wiel opnieuw uit te vinden en blijven daardoor hangen in de hobbysfeer. Al hun talent en inspanningen ten spijt komen zij nooit verder dan het nationale niveau. Stichting Crossworld is opgericht om de jeugcross naar een hoger niveau te tillen. De notaris omschreef de doelstelling als volgt: "Het ondersteunen van de belangen van de jeugd van de motorcross, en voorts al hetgeen met één en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in ruimste zin".

Inmiddels is deze doelstelling met leven gevuld middels het CrossWorld jeugdteam. Een zorgvuldig opgebouwd jeug-crossteam dat jonge talenten vrijwaart van alle rompslomp en het onvermijdelijke circus rondom het crossen. Hierdoor krijgen zij de kans om te focussen op hun hobby en kan hun talent groeien tot wereldformaat.

Hieronder vindt u een overzicht van de rijders en hoe de organisatie van Stichting Crossworld is opgebouwd. Daarnaast is er interessante aanvullende informatie te vinden over de verschillende leden van de organisatie van Stichting Crossworld.

Patrick Vos:

Naam : Patrick Vos
Woonplaats : Rosmalen
Geb.datum : 26-10-1993
Klasse : MX2 Jeugd
Motor : Suzuki 144cc 2-takt
Eerste wedstrijd : 5 jaar
Behaalde titels : 2003 Nederlands Kampioenschap 5de 65cc grote wielen
  : 2004 Nederlands Kampioenschap 4de 65cc grote wielen
Beste herinnering   Lelystad
Favoriete baan : Lierop
Favoriete  rijder : Chad Reed
Favoriete eten : Macaroni
Hobby's : Crossfietsen/voetballen
Goede eigenschap : Behulpzaam/vechtersmentaliteit
Slechte eigenschap : Eigenwijs
Favoriete muziek : Alles
Favoriete film : Alles
Wil later worden : Wereldkampioen

Teun Verhoeven:

Naam : Teun Verhoeven
Woonplaats : Berlicum
Geb.datum : 03-05-1986
Klasse : Euro
Motor : Suzuki RMZ 450
Eerste wedstrijd : April 2005 in Lelystad
Behaalde titels : Tweede Supermoto Nationaal 2006
Beste herinnering   Bijna overwinning in Spa Francorchamps 2006
Favoriete baan : Spa Francorchamps
Favoriete  rijder : Doug Henry
Favoriete eten : Pizza
Hobby's : Mountainbiken, hardlopen, snowboarden
Goede eigenschap : Behulpzaam
Slechte eigenschap : Heb ik niet
Favoriete film : Casino Royal

Voorzitter Peter Vos "'t Vosje"(13-09-1963) is actief in de motorsport sinds 1975 en is erkend Jeugd Motorsport Trainer van de K.N.M.V. Peter begon zijn motorcrosscarriere bij de NMB op de 50cc en reed daarna bij de K.N.M.V. op de 125cc, 250cc en 500cc. In 1982 bereikte hij de status H9 in de 125cc klasse. In 1983 heeft hij een jaar Grand-Prix gereden in wedstrijden als NK-GP-Coupe de l'Avenir, Strandrace Scheveningen, Indoor Brabanthallen, Stadion-Cross Nijmegen en Rotterdam Ahoy. Peter is eigenaar van een vakprijzen winnend cafetaria - fastfood bedrijf, te weten Eetpaleis 't Vosje Rosmalen.

Secretaris Ton Verhoeven (17-02-1966) is actief in de motorsport sinds 1976. In de periode van John van de Berk reed Ton de 50cc, 80cc en de 125cc. Ton was in die tijd clubkampioen van crossclubs in Oss, Rosmalen, Dordrecht, Tilburg en Vught. Ton is eigenaar van Slijterij Verhoeven te Berlicum.

 

 

Penningmeester Hans Rutten (23-07-1954) is actief in de motorsport sinds 1978. Hans was gedurende het Grand-Prix jaar van Peter Vos diens begeleider en verzorger. Vanaf deze positie heeft hij de motorsport vanaf de zijlijn gevolgd. Hans is werkzaam als tegelzetter.


Crossworld

25-09-2009

Patrick Vos wint supercross in Schijndel
 

De Crossworld-rijder Patrick Vos heeft dit weekend de supercross in Schijndel op zijn naam weten te schrijven. De rijder uit Rosmalen wist alle vijf de manches winnend af te sluiten en keerde uiteindelijk met de grootste beker op zak tevreden huiswaarts!


Lees verder

19-10-2009

Patrick Vos wint NK MX2 Jeugd in Ermelo

De Crossworld-rijder Patrick Vos heeft zaterdag de laatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd in Ermelo gewonnen. De rijder uit Rosmalen maakte het in de eerste manche even spannend toen hij in leidende positie rijdend ten val kwam. Vosje herstelde zich goed en wist zich toch nog vanaf een derde plaats terug te knokken naar een eerste plaats. In de tweede manche controleerde hij de wedstrijd van start tot finish en sloot de wedstrijd winnend af.


Lees verder

23-08