Patrick Vos wint supercross in Schijndel

 

De Crossworld-rijder Patrick Vos heeft dit weekend de supercross in Schijndel op zijn naam weten te schrijven. De rijder uit Rosmalen wist alle vijf de manches winnend af te sluiten en keerde uiteindelijk met de grootste beker op zak tevreden huiswaarts!

 

 

Het was de eerste keer dat Patrick deel nam een supercross en hierdoor wist hij op voorhand niet wat hij ervan moest verwachten. Op vrijdag nam de rijder uit Rosmalen deel aan een training. In het begin was het even wennen maar naarmate de dag vorderde vond hij zijn ritme en begon het steeds beter te gaan.

 

Op zaterdag stonden er drie heats op het programma voor Patrick en op zondag moesten er twee heats gereden worden. In de eerste manche kwam hij als tweede uit de start en vervolgens duurde het niet lang voordat hij de koppositie over nam. Door een valpartij viel hij even terug naar een vijfde plaats maar de rijder uit Rosmalen had gelijk het juiste ritme terug in handen en stelde snel orde op zaken. Na een aantal ronden kwam hij terug aan de leiding en wist de eerste winnend af te sluiten.

 

Ook de andere vier manches wist Vosje op gecontroleerde wijze te winnen en sloot hiermee het eindklassement winnend af. Patrick zal het nu even rustig aan doen en zal op 16 en 17 november deelnemen aan een 125cc wedstrijd in China. In 2010 zal de rijder uit Rosmalen de overstap maken naar de MX2 nationalen en zal in deze klasse van start gaan op een Laurense Suzuki RM-Z 250F.

 


 

 

Patrick Vos wint NK MX2 Jeugd in Ermelo

 

De Crossworld-rijder Patrick Vos heeft zaterdag de laatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd in Ermelo gewonnen. De rijder uit Rosmalen maakte het in de eerste manche even spannend toen hij in leidende positie rijdend ten val kwam. Vosje herstelde zich goed en wist zich toch nog vanaf een derde plaats terug te knokken naar een eerste plaats. In de tweede manche controleerde hij de wedstrijd van start tot finish en sloot de wedstrijd winnend af.

 

 

Door de vele regenval op de dagen voorafgaande aan de wedstrijd lag het circuit er hier en daar drassig bij. Patrick gaf zijn goed geprepareerde Suzuki de sporen in de training en wist er een aantal snelle ronden uit te persen. De rijder uit Rosmalen reed met een vertrouwd gevoel over het circuit en sloot de training af op pole position.

 

De start van de eerste manche was goed en Patrick stuurde zijn goed geprepareerde Laurense Suzuki als eerste door de eerste bocht. In de eerste ronde wist Vosje gelijk al een kleine voorsprong te pakken maar in de tweede ronde kwam hij ten val waardoor hij terugviel naar een derde plaats. Patrick herstelde zich goed en zette na een aantal ronden de aanval in op de tweede man. Het was niet makkelijk om deze rijder te passeren maar toch slaagde de rijder uit Rosmalen erin om de tweede plaats over te nemen. Vervolgens richtte hij al zijn peilen op de leider in de wedstrijd. Hij had even een aantal ronden nodig om aan het achterwiel te komen. Toen dit eenmaal het geval was, zette hij de aanval in en wist de koppositie met een mooie inhaalmanoeuvre over te nemen. Patrick hield het tempo hoog tot in de slotfase en sloot de eerste manche met een veilige voorsprong winnend af.

 

Ook in de tweede manche kwam Vosje goed weg bij de start en kwam als leider uit de eerste ronde. Patrick zette een constant tempo in en liep gedurende de wedstrijd weg bij de concurrentie. Na een foutloos gereden wedstrijd sloot de rijder uit Rosmalen ook de tweede manche winnend af.

 

Met twee mancheoverwinningen pakte Patrick de dagzege in Ermelo. In de eindstand om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd is de Crossworld-rijder op een derde plaats geŽindigd.

 


 

 

Podiumplaats voor Patrick Vos in NK in Halle

 

De Crossworld-rijder Patrick Vos is vandaag bij de zeventiende wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd in Halle op een derde plaats geŽindigd. Door een technische fout van de tijdwaarneming mocht Vosje pas als eenenveertigste oprijden in de eerste manche. Nadat hij vanaf de tweede startrij moest starten, werkte hij een sterke inhaalrace af waarin hij toch nog op een derde plaats over de finish kwam. Helaas liep het tijdschema na een ongeval zoveel vertraging op dat de tweede manche niet meer verreden kon worden.

 

 

Het circuit van Halle lag er perfect geprepareerd bij en enthousiast stuurde Vosje zijn machine het circuit op om te gaan trainen. Nadat hij in de vrije training het circuit had verkent, ging hij er in de tijdtraining gelijk op uit om een snelle ronde op de klokken te zetten. Hier slaagde hij goed in maar helaas door een technische fout van de tijdwaarneming werd deze ronde niet opgenomen. Later in de sessie probeerde Vosje zijn ronde nog een keer te verbeteren maar kwam toen ten val en slaagde er daarna niet meer in om een snelle ronde neer te zetten. Dit betekende dus dat hij geen snelle ronde op de klokken had weten te zetten en dat hij in de eerste manche pas als eenenveertigste op mocht rijden naar het starthek.

 

Vanaf de tweede startrij slaagde hij er toch in om nog een redelijke start te pakken en bij het uitkomen van de tweede bocht lag hij al op een twintigste plaats. Gelijk had hij het juiste ritme te pakken en zo kwam hij aan het einde van de eerste ronde al op een elfde plaats uit het bos gesprongen. Vanaf daar zette Vosje zijn opmars verder. In de tweede ronde kwam hij aan op een zevende plaats en vervolgens wist hij zich binnen tien minuten op te werken naar een derde plaats. In het resterende deel van de wedstrijd wist Patrick ook nog even de tweede plaats over te nemen maar in het heetst van de strijd moest hij deze positie toch weer afstaan waardoor hij uiteindelijk als derde over de finish kwam.

 

Door een ongeval in de eerste manche waarbij twee mensen werden aangereden, liep het dagschema zoveel vertraging op dat de organisatie besloot om de tweede manche niet meer te laten verrijden. Hierdoor was de uitslag van de eerste manche tevens de daguitslag. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd staat Patrick na zeventien wedstrijden op een derde plaats. Volgende week zondag gaat het kampioenschap verder in Makkinga.

 

 

Patrick Vos vierde in NK MX2 Jeugd in St. Isidorushoeve

 

De Crossworld-rijder Patrick Vos is vandaag bij de zestiende wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd in St. Isidorushoeve op een vierde plaats geŽindigd. In de eerste manche kwam de rijder uit Rosmalen na een matige start en een pitstop nog knap terug naar een tweede plaats. In de tweede manche kwam hij op een vijfde plaats rijdend ten val en omdat hij kort daarna door zijn rug ging moest hij hierin genoegen nemen met een achtste plaats.

 

 

Op het technische circuit van St. Isidorushoeve kwam Patrick gelijk in de training al goed uit de voeten. Het zetten van een snelle ronde verliep perfect en uiteindelijk zette hij de snelste tijd neer in zijn groep en daarnaast was hij ook zo’n 1.5 sec sneller dan de snelste rijder in de andere groep. Dit betekende dat Vosje in beide manches als eerste een plaats mocht uitzoeken achter het starthek.

 

Toen het starthek in de eerste manche viel kwam Patrick niet goed weg en kwam pas op een vijftiende plaats uit de eerste bocht. Tevens moest hij in het begin even stoppen omdat zijn nekbrace los was geraakt. Deze werd snel afgedaan en vanaf een negentiende plaats moest de rijder uit Rosmalen terug naar voren zien te komen. Patrick kwam met grote stappen door het veld terug naar voren en begon in het tweede deel van de wedstrijd het gat met de kopgroep te dichten. Alles werd op alles gezet door de Crossworld-rijder en na verschillende fanatieke inhaalmanoeuvres wist hij de eerste manche toch nog af te sluiten op een tweede plaats.

 

De start van de tweede manche was beter en ditmaal dook hij op een achtste plaats de eerste bocht in. In de beginfase wist hij zich op te werken naar een vijfde plaats maar helaas reed er toen een andere rijder in een bocht tegen zijn achterwiel aan waardoor ze samen ten val kwamen. Patrick viel hierbij terug naar een negentiende plaats en moest dus wederom aan een inhaalrace beginnen. Vosje kwam net als in de eerste manche goed terug naar voren maar ging op een elfde plaats rijdend door zijn rug waardoor hij het tempo moest laten zakken. Toch wist hij nog enkele plaatsen winst te boeken en zijn goed geprepareerde Suzuki op een achtste plaats over de finish te sturen.

 

In het dagklassement eindigde Patrick op een vierde plaats. Aankomende woensdag is Patrick aanwezig op de Suzuki dag op circuit de Landsard in Veldhoven.

 


 

Patrick Vos net naast het podium in MX Rookie finale

 

De Crossworld-rijder Patrick Vos heeft vandaag bij de finale van de MX Rookie Cup op het Grand Prix circuit van Lommel op een haartje na het podium gemist. De rijder uit Rosmalen reed een ijzersterke eerste manche waarin hij zich vanaf een vijftiende plaats terug knokte naar een tweede plaats. In de tweede manche kwam hij tot drie keer toe ten val maar Vosje wist van geen ophouden en kwam toch nog terug naar een zesde plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement.

 

 

In tegenstelling tot de kwalificaties werd de finale van de MX Rookie Cup op het echte Grand Prix circuit verreden. Patrick begon gemotiveerd aan de dag en ging lekker rond in de training. Ondanks dat het geen tijdtraining was klokte de Crossworld-rijder een tweede tijd en deed hiermee vertrouwen op voor de twee manches die nog op het programma stonden.

 

Patrick mocht in de eerste manche als vijftiende oprijden naar het starthek. Gemotiveerd ging hij van start maar omdat hij niet heel goed weg kwam, moest hij op een vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. In de eerste ronde maakte Vosje gelijk al veel plaatsen goed en kwam zo op een negende plaats voorbij start/finish. Patrick wist het hoge tempo gedurende de wedstrijd te handhaven en werkte zich op naar een vierde plaats. Vosje zag dat er meer inzat en bleef aanzetten. Zijn vechtlust leverde hem nog twee plaatsen winst op en zo kwam de rijder uit Rosmalen na een sterk gereden wedstrijd op een mooie tweede plaats over de finish.

 

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kon hij op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Omdat de rijder uit Rosmalen in de beginfase een aantal foutjes maakte, viel hij terug naar een tiende plaats. Vosje bleef hier rustig onder en probeerde het tempo zo hoog mogelijk te houden. Dit lukte goed want na een aantal ronden kwam hij alweer aan op een vierde plaats. Door een valpartij werd zijn opmars even onderbroken maar hierbij had hij geen plaatsen verloren. Helaas kwam Patrick in het resterende deel van de wedstrijd nog twee keer ten val, wat hem kostbare tijd en plaatsen kostte. De Crossworld-rijder wist echter van geen ophouden en bleef maar terug komen. Ditmaal werd hij na een zwaar bevochten wedstrijd op een zesde plaats afgevlagd.

 

Met een tweede en een zesde plaats in de manches kwam Patrick net een punt tekort om het podium te mogen betreden en moest hierdoor genoegen nemen met een vierde plaats.

 


 

 

Vosje kwalificeert zich voor de MX Rookie finale

 

De Crossworld-rijder Patrick Vos heeft zich op dinsdag en woensdag weten te kwalificeren voor de grote finale van de MX Rookie Cup in het Belgische Lommel. In de drie kwalificatieheats kwalificeerde de rijder uit Rosmalen zich als achtste in zijn groep, wat ruimschoots voldoende was voor kwalificatie!

 

 

Op dinsdag en woensdag stonden er drie kwalificatiemanches op het programma. Patrick moest zich in deze manches bij de beste twintig zien te rijden om kwalificatie voor de grote finale op vrijdag af te dwingen. Ook in de andere groep waren er twintig kwalificatieplaatsen te vergeven en dus gingen de rijders gemotiveerd op pad om hierin te slagen. Op het speciaal aangelegde circuit van Lommel begon Patrick hoopgevend op dinsdag. Hij zette een derde tijd op de klokken en bewees hiermee dat hij de snelheid heeft om goed voorin mee te kunnen doen.

 

In de eerste manche zat Patrick er goed vooraan bij en kon op een zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. In de eerste ronde vocht hij gelijk een aantal mooie duels uit en wist hij verschillende keren van positie te wisselen. Helaas kwam hij in het heetst van de strijd even ten val waardoor hij terugviel naar een zesentwintigste plaats. Vol goede moed zette hij de achtervolging in en wist na een moedig gestreden wedstrijd toch nog op twaalfde plaats over de finish te komen.

 

Op dinsdag werd er slechts 1 manche verreden en op woensdag stonden er twee op het programma. In de ochtend moest er wederom een tijdtraining afgewerkt worden, die de startopstelling bepaalde. Vosje ging als een raket rond op zijn goed geprepareerde Suzuki en pakte de pole position.

 

Toen het starthek naar beneden klapte zat hij er goed vooraan bij en kwam op een tweede plaats uit de eerste bocht. Heel even viel hij terug naar een derde plaats maar dit was van korte duur omdat Patrick met een mooie inhaalmanoeuvre de tweede plaats terug veroverde en deze niet meer afstond tot over de finish.

 

In de laatste en beslissende manche kon de rijder uit Rosmalen op een vierde plaats aan de wedstrijd beginnen. Helaas kon hij niet lang van zijn goede start genieten omdat hij in de eerste ronde ten val kwam en hierdoor terugviel naar een eenentwintigste plaats. Patrick zette een constant tempo in en kwam zonder onnodige risico’s te nemen terug naar een negende plaats.

 

Na de drie kwalificatieheats kwam Patrick op een achtste plaats uit de bus en had zich hiermee dus ruimschoots gekwalificeerd voor de finale op vrijdag.

 

 

Succes en tegenslag voor Patrick in Veendam

 

De Crossworld-rijder Patrick Vos heeft dit weekend bij de KNMV Jeugdwedstrijden in Veendam succes en tegenslag gekend. Op zaterdag kende Vosje veel pech in Veendam. In de eerste manche kwam hij op een vijfde plaats rijdend ten val en belandde hierbij in de sloot. Hierdoor zat er niet meer in dan een vijfentwintigste plaats. In de tweede manche kwam hij ook even ten val waarbij hij tegen zijn enkel aan werd gereden en hij vanwege de pijn niet verder kwam dan een drieŽntwintigste plaats. Op zondag stelde hij orde op zaken en wist hij beide manches winnend af te sluiten.

 

 

Patrick begon scherp aan de eerste dag in Veendam. In de training voerde hij zijn snelheid rustig op en toen de tijdtraining in ging, perste hij er een aantal hele snelle ronden uit. Uiteindelijk bleek Patrick’s tijd goed te zijn voor de snelste tijd in zijn groep maar omdat de andere groep sneller was, mocht hij in beide manches als tweede oprijden.

 

De start van de eerste manche was redelijk en rond de zevende plaats moest Patrick aan de wedstrijd beginnen. Vosje had het juiste ritme al snel gevonden en klom in de beginfase op naar een vierde plaats. Door een fout verloor hij weer een plaats waardoor hij zijn opmars op een vijfde plaats moest vervolgen. Helaas schoot hij kort daarna van het circuit en belandde in een droge sloot. Het duurde lang voordat Patrick zijn weg kon vervolgen en hierdoor zat er in de eerste manche niet meer in dan een vijfentwintigste plaats.

 

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij op een vierde plaats uit de eerste bocht. Ook in deze manche zat het de rijder uit Rosmalen niet mee want in een bocht schoof hij onderuit en vervolgens werd hij bij het oprapen van zijn motor tegen zijn enkel gereden. Ondanks de pijn wist hij de wedstrijd toch nog uit te rijden op een drieŽntwintigste plaats.

 

Vandaag stond er wederom een KNMV Jeugdwedstrijd op het programma in Veendam. Nieuwe ronden nieuwe kansen dus voor Patrick. Wederom zette hij in de training de snelste tijd in zijn groep op de klokken waarmee hij in beide manches als tweede op mocht rijden naar het starthek.

 

In de eerste manche kwam Patrick goed weg toen het starthek viel en dook op een tweede plaats de eerste bocht in. Door een fout van de koploper kreeg hij de koppositie in handen en deze positie stond hij in het resterende deel van de wedstrijd niet meer af.

 

In de tweede manche pakte Patrick kopstart en voerde het deelnemersveld aan door de eerste bocht. Gelijk had hij het juiste ritme te pakken en begon vervolgens iedere ronde verder weg te lopen bij zijn achtervolgers. Uiteindelijk wist hij de tweede manche met een voorsprong van zo’n veertien seconden winnend af te sluiten.

 

Met twee mancheoverwinningen won Patrick het dagklassement op zondag. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat de rijder uit Rosmalen nu op een derde plaats. Volgende week zondag gaat het kampioenschap verder in Winterswijk.

 

 

Verhoeven in de top tien in NK Supermoto in Zelhem

 

De Crossworld-rijder Teun Verhoeven is zondag bij de vijfde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap in Zelhem op een tiende plaats geŽindigd. Verhoeven kwam na een sterk gereden eerste manche op een tiende plaats over de finish. Ook in de tweede manche kwam hij sterk voor de dag door zich vanuit de achterhoede terug te knokken naar een elfde plaats. Met deze resultaten eindigde Verhoeven op een tiende plaats in het dagklassement.

 

 

De dag in Zelhem begon met een klein beetje regen voordat de training begon. Teun besloot hierdoor om nog snel even een regenband aan de voorzijde te monteren. Het begon steeds harder te regenen maar dit weerhield Teun er niet van om een aantal ronden aan te zetten om te proberen een snelle tijd neer te zetten. Helaas lukte dit niet omdat het al te glad was. Teun ging vervolgens naar binnen om ook achter een regenband te monteren. Toen Teun terug op het circuit kwam was de kwalificatie al afgelopen waardoor hij genoegen moest nemen met een negentiende trainingstijd. Omdat het offroadgedeelte er erg slecht bij kwam te liggen, besloot de organisatie om deze uit het circuit te halen.

 

De start van de eerste manche was goed en ondanks dat het hard begon te regenen kwam Teun aan het einde van de eerste ronde toch al op een veertiende plaats voorbij start/finish. Door twee mooie uitremacties maakte Teun nog twee plaatsen goed en kwam zo op een twaalfde plaats te rijden. Teun zette alles op alles om het gat met de tiende en elfde man te dichten. Hier slaagde hij in en zonder problemen wist hij deze twee rijders te passeren waardoor hij na een sterk gereden wedstrijd op een tiende plaats werd afgevlagd.

 

In de tweede manche kwam Teun slecht weg toen het licht op groen sprong en bijna als laatste dook hij de eerste bocht in. In de eerste ronde wist Verhoeven gelijk al een aantal plaatsen winst te boeken en zo kwam hij op een vijftiende plaats voorbij start/finish. Gedurende de wedstrijd zette Teun zijn opmars verder en kwam na een aantal ronden aan op een elfde plaats. Helaas maakte hij toen een remfout waardoor hij weer twee plaatsen verloor. Teun herstelde zich snel en wist kort daarna de elfde plaats terug in handen te nemen.

 

In het dagklassement eindigde Teun op een tiende plaats in Zelhem. In de tussenstand staat de Crossworld-rijder nu op een negende plaats. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in De Wijk/Rogat.

 

Foto van Kees Matthijssen

 


 

 

Vosje klimt naar tweede plaats in het NK MX2 Jeugd

 

De Crossworld-rijder Patrick Vos heeft zaterdag de twaalfde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd in Axel op zijn naam geschreven. De rijder uit Rosmalen won op overtuigende wijze de eerste manche. Ook in de tweede manche reed hij aan de leiding totdat hij ten val kwam en genoegen moest nemen met een derde plaats. Deze resultaten leverden Vosje zijn vijfde zege van dit seizoen op.

 

 

Ondanks dat het in de week voorafgaande aan de wedstrijd behoorlijk had geregend in Axel lag het circuit er goed bij in de training. Voor een zandbaan lag hij er vrij snel bij maar hierop voelde de rijder uit Rosmalen zich goed thuis. In de beginfase van de tijdtraining perste hij er gelijk al een hele snelle ronde uit waarmee hij uiteindelijk de pole position pakte.

 

De start van de eerste manche was goed en op zijn goed geprepareerde Suzuki dook hij als eerste de eerste bocht in. Vosje voelde zich goed thuis op het circuit en had gelijk het juiste ritme te pakken. Daarnaast reed hij met constante rondetijden weg bij de concurrentie en wist hij de manche met een veilige voorsprong winnend af te sluiten.

 

Ook in de tweede manche zat Patrick er goed bij na de start en omdat hij bij het aanrijden van de eerste bocht het gas er erg lang op liet staan, schoot hij toch nog net als koploper de eerste bocht in. De tweede man gaf zich niet zomaar gewonnen en vervolgens werd er in de eerste tien minuten op het scherpst van de snede gestreden om de koppositie. Toen de tweede man ten val kwam, had Patrick een gat van zo’n tien seconden. Kort daarna kwam hijzelf ook ten val waardoor hij terugviel naar een derde plaats. Omdat deze positie nog voldoende was voor de dagzege nam de rijder uit Rosmalen geen onnodige risico’s meer en reed de manche uit op een derde plaats.

 

Met een eerste en een derde plaats in de manches pakte Patrick de dagzege in Axel. Vandaag stond er wederom een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op het programma in Vlissingen. Helaas werd deze wedstrijd vanwege de hevige regenval afgelast. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap is Patrick dankzij zijn dagzege in Axel opgeklommen naar een tweede plaats.

 


 

 

Wisselend succes voor Teun Verhoeven in Oldebroek

 

De Crossworld-rijder Teun Verhoeven heeft zaterdag bij de vierde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Supermoto in Oldebroek wisselend succes geboekt. In de eerste manche eindigde Verhoeven op een mooie negende plaats. In de tweede manche was hij op weg om een beter resultaat neer te zetten maar door een valpartij en omdat hij zijn machine een keer stil remde, bleef hij hierin puntloos.

 

 

De dag begon helemaal niet naar wens voor Teun. Het was een nieuw circuit voor de supermoto-rijders met daarin veel offroad verwerkt. In de training maakte Teun tijdens het zetten van snelle rondetijden teveel fouten waardoor er niet meer inzat dan een vijftiende tijd. Dit betekende dat Teun in beide manches vanaf de vierde startrij moest starten.

 

De start van de eerste manche was goed en in de top tien kwam Teun door de eerste paar bochten. In het gedrang in de eerste ronde verloor Teun een aantal posities waardoor hij terugviel naar een twaalfde plaats. Verhoeven bleef knokken voor wat hij waard was en wist na een aantal ronden op te schuiven naar een elfde plaats. In het resterende deel van de wedstrijd ging hij in de aanval bij zijn voorgangers en in de laatste drie ronden sloeg hij toe. Hij wist nog twee rijders te passeren waardoor hij zijn goed geprepareerde Suzuki op een negende plaats over de finish stuurde.

 

De start van de tweede manche was nog beter en ditmaal kwam hij op een tiende plaats uit de eerste ronde. In de beginfase stootte hij door naar een achtste plaats en vond de aansluiting met een groepje van rijders dat voor hem reed. Helaas kwam hij na vijf ronden ten val waardoor hij zijn weg pas als laatste kon vervolgen. In al zijn haast om zijn achterstand weg te werken, remde hij zijn machine stil en zag hierbij zijn kansen om punten te scoren in rook op gaan.

 

In het dagklassement eindigde Teun op een zeventiende plaats in Oldebroek. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat hij nu op een elfde plaats. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in Zelhem.

 


 

 

Vosje pakt vierde zege van het seizoen in Oirschot

 

De Crossworld-rijder Patrick Vos heeft vandaag in Oirschot zijn vierde zege van het seizoen gepakt. De rijder uit Rosmalen won op gecontroleerde wijze de eerste manche. Ook in de tweede manche leidde hij de wedstrijd totdat hij ten val kwam en genoegen moest nemen met een derde plaats. Deze resultaten waren goed voor de dagoverwinning in Oirschot.

 

 

Het circuit van Oirschot lag er perfect geprepareerd bij en hierop had Patrick zijn draai gelijk gevonden in de training. Toen de tijdtraining in ging perste Vosje er een hele snelle ronde uit die goed was voor de pole position.

 

In de eerste manche reageerde Patrick snel toen het starthek naar beneden klapte en als eerste dook hij de eerste bocht in. Vosje had het juiste ritme al snel te pakken en begon langzaam maar zeker weg te lopen bij de concurrentie. Toen hij een voorsprong had opgebouwd van zo’n zeven seconden nam hij geen risico’s meer en controleerde hij de wedstrijd tot over de finish.

 

Ook in de tweede manche pakte de rijder uit Rosmalen kopstart. Net als in de eerste manche begon hij gelijk weg te lopen maar na tien minuten kwam hij even ten val waardoor hij de concurrentie de mogelijkheid gaf om het gat te dichten. Patrick behield echter de leiding maar kwam met nog vijf minuten te gaan nogmaals ten val en viel hierbij terug naar een derde plaats. Omdat deze positie voldoende was voor de dagzege reed Vosje de wedstrijd rustig uit en werd op een derde plaats afgevlagd.

 

Met een eerste en een derde plaats in de manches won Patrick het dagklassement in Oirschot. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap blijft de rijder uit Rosmalen op een derde plaats staan. Volgende week zaterdag gaat het kampioenschap verder in Axel.

 


 

 

Manchezege voor Patrick Vos in NK in Delfzijl

 

De Crossworld-rijder Patrick Vos heeft vandaag bij de tiende wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd in Delfzijl een manchezege weten te behalen. Patrick leidde de tweede manche van start tot finish en wist deze manche winnend af te sluiten. In de eerste manche kwam hij op een vierde plaats rijdend ten val waardoor hij niet verder kwam dan een negenentwintigste plaats.

 

 

Door de mooie weersomstandigheden op de dagen voorafgaande aan de wedstrijd lag het circuit van Delfzijl er goed geprepareerd bij. Er werd in twee groepen getraind waarbij Patrick in zijn groep de snelste tijd op de klokken wist te zetten. Tevens bleek de groep van Patrick de snelste te zijn waardoor hij in beide manches als eerste een plaats mocht zoeken achter het starthek.

 

In de eerste manche zat hij er goed vooraan bij na de start en op een vijfde plaats kwam hij uit de eerste bocht. Het rijden ging lekker en al snel wist hij zich op te werken naar een vierde plaats. In de tweede ronde werd de opmars van Patrick onderbroken omdat hij op een bult een kontewipper kreeg, wat tot gevolg had dat hij de bocht niet meer kon halen waardoor hij tegen een hoge kant tot stilstand kwam. Bij de valpartij had hij zijn pols geblesseerd en daarnaast voelde hij zich niet helemaal fit toen hij zijn weg vervolgde. Patrick reed de wedstrijd rustig uit en moest in de eerste manche genoegen nemen met een negenentwintigste plaats.

 

Ook in de tweede manche dook de Crossworld-rijder in de top vijf de eerste bocht in maar omdat hij in de bocht scherp stuurde kwam hij er als koploper uit. Patrick wist de koppositie de gehele manche in handen te houden en wist zelfs een kleine voorsprong op te bouwen. In de slotfase moest hij er toch nog even goed voor gaan zitten omdat de tweede man het gat begon te dichten. Vosje bleef hier rustig onder en wist de koppositie in handen te houden tot over de finish.

 

Ondanks de mindere uitslag in de eerste manche legde Patrick in het dagklassement toch nog beslag op een negende plaats. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat Patrick na tien wedstrijden op een vierde plaats. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in Oirschot.

 


 

Teun Verhoeven klimt naar achtste plaats in het ONK

 

De Crossworld-rijder Teun Verhoeven is zondag bij de derde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Supermoto in Lelystad opgeklommen naar een achtste plaats in de tussenstand. In de eerste manche reed Teun een constante wedstrijd en wist hij zich vanaf een tiende plaats op te werken naar een achtste positie. In de tweede manche kwam Teun in de beginfase aan op een zevende plaats maar omdat de kopgroep toen al te ver weg was, zat er in deze manche niet meer in dan deze positie.

 

 

Teun begon goed aan de dag door gelijk in de beginfase van de tijdtraining een zevende tijd op de klokken te zetten. Echter na een aantal ronden zakte Teun langzaam maar zeker terug naar een vijftiende plaats. Teun zocht vervolgens een snelle rijder op om achteraan te rijden. Dit hielp want Teun schoof op naar een twaalfde tijd waarmee hij in beide manches vanaf de derde startrij mocht starten.

 

In de eerste manche kwam Teun goed weg toen het stoplicht op groen sprong en als tiende kwam hij uit de eerste ronde. Lange tijd wist hij stand te houden op deze positie maar in de slotfase ging hij er toch nog eens goed voor zitten en begon hij de druk op te voeren bij de negende man. Met nog vijf ronden te gaan wist hij deze rijder te passeren en vervolgens richtte hij al zijn peilen op de achtste man. Deze wist hij niet meer te passeren maar omdat er een andere rijder stil viel, schoof Teun toch nog een plaats op en wist hij op een achtste plaats over de finish te komen.

 

Bij de start van de tweede manche kon Teun een grote valpartij ontwijken en ditmaal kon hij op een negende plaats aan de wedstrijd. Omdat Teun in de beginfase een klein beetje werd opgehouden door de zevende en de achtste man, kon de kopgroep een gat slaan. Teun bleef de druk op de ketel houden en stootte in de tweede ronde door naar een achtste plaats en wist twee ronden later de zevende plaats in handen te nemen. De kopgroep was toen al te ver weg om nog te achterhalen waardoor Teun in de tweede manche op een zevende plaats werd afgevlagd.

 

In het dagklassement eindigde Teun op een achtste plaats en in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap is hij opgeklommen naar een negende plaats. Op 6 juni gaat het kampioenschap verder in Oldebroek.

 

Foto: Kees Matthijssen

 


 

 

Podiumplaats voor Patrick Vos in Reusel

 

De Crossworld-rijder Patrick Vos is vandaag bij de negende wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd in Reusel op een derde plaats geŽindigd. In de eerste manche reed Vosje na een valpartij bij de start en uiterst sterke inhaalrace en wist hierin nog op een vierde plaats over de finish te komen. In de tweede manche werkte hij een constante wedstrijd af en legde hij beslag op een tweede plaats.

 

 

Patrick begon gemotiveerd aan de dag en stuurde fanatiek zijn Suzuki het circuit op om te gaan trainen. Door de grote opkomst werd er in twee groepen getraind en in zijn groep wist Vosje een tweede tijd op de klokken te zetten. Hier was hijzelf niet tevreden mee omdat hij volgens eigen zeggen niet soepel genoeg reed.

 

In de eerste manche zat Patrick er goed vooraan bij na de start maar schoof onderuit en moest hierdoor met een behoorlijke achterstand op de groep als laatste aan de wedstrijd beginnen. Patrick zette vol goede moed de achtervolging in en begon aan een geweldige inhaalrace. In de eerste ronde wist hij al verschillende rijders te passeren en kwam op een drieŽntwintigste plaats voorbij start/finish. Op het steeds zwaarder wordende circuit zette Patrick zijn opmars gedurende de wedstrijd verder. De ene na de andere rijder werd door de Crossworld-rijder een plaatsje terugverwezen en zo wist hij zich toch nog terug te knokken naar een vierde plaats. Een knappe inhaalrace dus, zeker gezien het feit dat de achterstand op de winnaar slechts 10 seconden bedroeg.

 

In de tweede manche leek Patrick als leider aan de wedstrijd te kunnen beginnen maar in de eerste bocht schoot hij over de wal waardoor hij er als derde uit kwam. Patrick bouwde zijn wedstrijd rustig op en schoof na een aantal ronden op naar een tweede plaats. Op het loodzware circuit wilde Vosje geen risico’s nemen en koos hij ervoor om de wedstrijd uit te rijden op een tweede plaats.

 

Met een vierde en een tweede plaats in de manches eindigde Patrick op een derde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap is Patrick opgeklommen naar een tweede plaats. Volgende week zondag gaat het kampioenschap verder in Delfzijl.

 


 

 

 

Patrick Vos net buiten de top vijf in Budel

 

De Crossworld-rijder Patrick Vos is vandaag bij de achtste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd in Budel net buiten de top vijf geŽindigd. In de eerste manche had de rijder uit Rosmalen het moeilijk om in het juiste ritme te komen en hierdoor kwam hij niet verder dan een vierde plaats. In de tweede manche kwam Vosje op een derde plaats rijdend ten val waardoor hij uiteindelijk vijfde werd.

 

 

Op het zware zandcircuit van Budel verliep de training redelijk voor de rijder uit Rosmalen. Het circuit was in de training al behoorlijk zwaar maar vooral ook nog snel. Ondanks dat Vosje het moeilijk had om het juiste ritme te pakken te krijgen sloot hij de sessie toch af op een derde plaats.

 

De start van de eerste manche was goed en op een vierde plaats kon Patrick aan de wedstrijd beginnen. Vosje kon het hoge tempo van zijn voorgangers goed volgen en begon al snel de druk op te voeren. Zo stootte hij binnen een aantal ronden door naar een tweede plaats. Patrick zat echter niet in het juiste ritme en viel hierdoor terug naar een vierde plaats. De Crossworld-rijder bleef knokken voor wat hij waard was maar meer dan een vierde plaats zat er in de eerste manche niet in voor de rijder uit Rosmalen.

 

Ook in de tweede manche kon Vosje op een vierde plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel klom hij op naar een derde plaats maar door een valpartij viel hij weer terug naar een zevende plaats. Vosje herstelde zich goed na de valpartij en wist zich uiteindelijk nog terug te knokken naar een vijfde plaats.

 

In het dagklassement eindigde Patrick op een zesde plaats. Na acht wedstrijden staat Patrick op een derde plaats in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap. Over twee weken gaat het kampioenschap verder op het circuit van Reusel.

 


 

 

Teun Verhoeven kent moeilijke ONK in Boekel

 

De Crossworld-rijder Teun Verhoeven heeft zondag bij de tweede wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Supermoto in Boekel een moeilijke dag gekend. In de eerste manche startte hij rond de tiende plaats maar door twee valpartijen kwam hij helaas niet verder dan een negentiende plaats. In de tweede manche kwam Teun in de beginfase twee keer ten val waarbij hij zo’n grote achterstand opliep dat hij in de tweede manche niet tot scoren kwam.

 

 

De kwalificatietraining begon niet zo goed voor Teun. Zijn tijden waren niet goed genoeg en lange tijd stond hij buiten de top twintig. In de slotfase zette Teun nogmaals aan en wist hij op te klimmen naar een achttiende plaats. Hier was hij nog steeds niet tevreden mee waardoor hij in de laatste ronde nog eens alles op alles zette. Dit werd zijn beste ronde waarmee hij de training afsloot op een dertiende plaats waarmee hij in beide manches vanaf de vierde startrij moest starten.

 

De start van de eerste manche was redelijk en op een tiende plaats kwam hij door de eerste paar bochten. Kort daarna verloor hij weer een aantal plaatsen en kwam hij in een groepje van vijf man te rijden die streden om de tiende plaats. In het tweede deel van de wedstrijd reed Teun vlak achter iemand die een afstap niet helemaal sprong. Teun sprong deze wel en hierdoor raakte hij zijn voorganger, wat een valpartij tot gevolg had. De Crossworld-rijder vervolgde op een negentiende plaats zijn weg en wist uiteindelijk nog achttiende te worden.

 

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij als twaalfde door de eerste bocht. Helaas ging het in de tweede ronde mis toen Teun onderuit ging. Gelukkig bleef de motor draaien waardoor hij zijn weg gelijk kon vervolgen. In al zijn haast om de verloren plaatsen goed te maken kwam hij in de derde ronde wederom ten val waarbij zijn motor verschillende beschadigingen opliep. Snel reed Teun naar de pits om een aantal dingen recht te laten zetten.  Toen Teun weer op het circuit kwam had hij teveel tijd verloren waardoor hij in de tweede manche niet tot scoren kwam.

 

In het dagklassement eindigde Teun op een eenentwintigste plaats. In de tussenstand staat Verhoeven na twee wedstrijden op een dertiende plaats. Op 24 mei gaat het kampioenschap verder in Lelystad.

 


 

Vosje pakt derde zege van het seizoen in Lelystad

 

De Crossworld-rijder Patrick Vos heeft vandaag bij de zevende wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd in Lelystad beide manches op zijn naam geschreven. Patrick nam in zowel de eerste als de tweede manche gelijk de leiding in handen en stond deze vervolgens niet meer af. Met deze zege pakte Patrick zijn derde overwinning van dit seizoen.

 

 

Op het harde circuit van Lelystad begon de Crossworld-rijder ontspannen aan de training. Het rijden ging gelijk erg soepel en nadat Patrick een aantal keren aan had gezet om een snelle tijd op de klokken te zetten, sloot hij de training af op pole position.

 

De start van de eerste manche was goed en op een tweede plaats dook Patrick de eerste bocht in. De Crossworld-rijder ging gelijk in de aanval en stootte in de tweede bocht al door naar de koppositie. Vervolgens zette Patrick een constant tempo in en liep gedurende de wedstrijd steeds verder weg bij de concurrentie. Zonder risico’s te nemen reed Patrick de wedstrijd uit en sloot zo de manche winnend af.

 

Ook in de tweede manche zat Patrick er goed bij na de start en wederom kon hij op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Net als in de eerste manche stootte hij gelijk door naar de koppositie en wist hij al snel in de wedstrijd een veilige voorsprong op te bouwen. Patrick controleerde vanaf dat moment de wedstrijd en wist ook de tweede manche met een veilige voorsprong winnend af te sluiten.

 

Met twee mancheoverwinningen pakte Patrick de dagzege in Lelystad. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder in Budel.

 


 

Valpartijen houden Patrick Vos van dagzege in Lierop

 

De Crossworld-rijder Patrick Vos is vandaag bij de zesde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd in Lierop op een veertiende plaats geŽindigd in het dagklassement. De rijder uit Rosmalen reed in beide manches aan de leiding maar door valpartijen kwam hij uiteindelijk niet verder dan een eenendertigste en een vierde plaats.

 

 

Patrick had er zin in en begon positief aan de training. Het duurde niet lang voordat hij in een hoog tempo over het circuit vloog en goede tijden op de klokken zette. Toen de tijdtraining in ging zette Vosje gelijk aan en perste er een uitermate snelle ronde uit die maar liefst twee seconden sneller was dan de tweede man. Niemand wist de tijd van Patrick nog te verbeteren waardoor de rijder uit Rosmalen de training afsloot op pole position.

 

In de eerste manche kwam Patrick niet goed weg toen het starthek viel en rond de twintigste plaats dook hij de eerste bocht in. Gelijk zette de rijder uit Rosmalen de achtervolging in en stootte in de eerste ronde al door naar een zesde plaats. Vosje zette zijn opmars verder en kwam in de tweede ronde al aan op een tweede plaats. Kort daarna nam hij de leiding in de wedstrijd over en deze positie wist hij zo’n tien minuten in handen te houden. Toen ging het mis met de rijder uit Rosmalen want hij kwam zwaar ten val waarbij kostbare plaatsen verloren gingen. Het duurde lang voordat Patrick zijn weg weer kon vervolgen waardoor er in de eerste manche niet meer inzat dan een eenendertigste plaats.

 

In de tweede manche nam Patrick kopstart en voerde het deelnemersveld aan door de eerste bocht. Even stond hij onder druk van de tweede en de derde man maar Patrick bleef hier rustig onder en controleerde de wedstrijd. Naarmate de wedstrijd vorderde begon Vosje weg te lopen en bouwde hij een voorsprong op van zo’n vijf seconden. Echter met nog drie ronden te gaan kwam hij ten val waardoor hij in de tweede manche genoegen moest nemen met een vierde plaats.

 

In het dagklassement eindigde Patrick op een veertiende plaats in Lierop. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat hij na zes wedstrijden op een vijfde plaats. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder in Lelystad.

 


 

Patrick Vos wint NK in Markelo

 

De Crossworld-rijder Patrick Vos heeft vandaag de vijfde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd in Markelo op zijn naam geschreven. Op het technische circuit van Markelo won de rijder uit Rosmalen op overtuigende wijze de eerste manche. Ook in de tweede manche leek hij op de overwinning af te stevenen maar door een valpartij in de slotfase werd hij hierin op een tweede plaats afgevlagd.

 

 

In de training had Vosje gelijk het juiste ritme te pakken en hij ging dan ook in een hoog tempo over het circuit. Ook het zetten van een snelle tijd verliep in Markelo zonder problemen en uiteindelijk bleek de tijd van Patrick zo snel te zijn dat hij met een verschil van twee seconden op de tweede man de pole position pakte.

 

In de eerste manche pakte Patrick op zijn goed geprepareerde Suzuki kopstart en begon gelijk weg te lopen bij de rest van de concurrentie. De rijder uit Rosmalen hield het tempo hoog en liep gedurende de wedstrijd steeds verder weg bij de concurrentie. Na een gecontroleerd gereden wedstrijd sloot Patrick de eerste manche winnend af.

 

Ook in de tweede manche zat Patrick er goed bij na de start en stuurde zijn machine op een tweede plaats de eerste bocht in. Gelijk stootte hij door naar de koppositie en deze positie wist hij bijna de gehele wedstrijd in handen te houden. Echter met nog drie ronden te gaan kwam hij even ten val waardoor hij terugviel naar een tweede plaats. In het resterende deel van de wedstrijd nam Patrick geen risico’s meer omdat hij wist dat een tweede plaats voldoende was voor de dagzege.

 

Met een eerste en een tweede plaats pakte Patrick de dagzege in Markelo. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat hij na vijf wedstrijden op een derde plaats.

 


 

Vosje zet goede snelheid niet om in resultaten in Oldebroek en Westerbork

 

De Crossworld-rijder Patrick Vos heeft het afgelopen weekend twee wedstrijden om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd gehad. In Oldebroek zat Patrick er in beide manches goed bij na de start maar door valpartijen kwam hij niet verder dan een vijftiende plaats in het dagklassement. Ook in Westerbork liet Patrick zien dat het met de snelheid wel goed zit maar kleine foutjes hielden hem ook hier van een top resultaat.

 

 

Het circuit van Oldebroek lag Patrick gelijk vanaf het begin af aan goed. Het rijden ging soepel en ook de snelheid van de rijder uit Rosmalen was perfect. Toen de tijdtraining in ging zette hij aan en slaagde er uiteindelijk in om de sessie af te sluiten met de snelste tijd.

 

De start van de eerste manche was goed en op een tweede plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen. Al snel stootte hij door naar de koppositie en deze positie wist hij vervolgens een aantal ronden in handen te houden. Helaas kwam Patrick na tien minuten even ten val waardoor hij terugviel naar een zevende plaats. Na de valpartij herstelde Vosje zich goed en het duurde dan ook niet lang voordat hij aankwam op een vierde plaats. De opmars van Patrick werd wederom onderbroken door een valpartij waardoor hij uiteindelijk op een dertigste plaats werd afgevlagd. Bij deze valpartij had hij zijn arm gestoten en dit speelde hem tijdens het rijden toch wel wat parten.

 

Ook in de tweede manche dook Patrick op een tweede plaats de eerste bocht in. Wederom ging hij in de beginfase in de aanval en slaagde er in de tweede ronde in om de koppositie over te nemen. Patrick kreeg in leidende positie rijdend last van zijn arm en hierdoor verloor hij zijn concentratie. Dit resulteerde in twee valpartijen waardoor hij in de tweede manche op een zevende plaats werd afgevlagd.

 

In het dagklassement eindigde Patrick op een vijftiende plaats in Oldebroek. Een dag later stond Patrick achter het starthek bij de vierde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd in Westerbork. Op het zandcircuit vond Patrick geen tijd om er een echte snelle ronde uit te persen waardoor hij genoegen moest nemen met een achtste plaats in zijn groep.

 

De start van de eerste manche was goed en op een derde plaats kwam hij door de eerste bocht. Lang kon Patrick niet van zijn goede start genieten omdat hij het achterwiel aantikte van de tweede man en hierdoor ten val kwam. Bij de valpartij werd Patrick geraakt aan zijn been en daarnaast reed er nog iemand over zijn helm heen. 500 meter achter de laatste vervolgde Patrick zijn weg en deed er alles aan om nog zoveel mogelijk plaatsen winst te boeken. In de slotfase van de wedstrijd kwam hij aan op een vierde plaats maar helaas verloor hij met een halve ronde te rijden zijn evenwicht en kwam hierdoor ten val. Op een achtste plaats vervolgde hij zijn weg maar in de laatste paar bochten voor de finish wist hij toch nog een rijder te passeren zodat hij in de eerste manche op een zevende plaats werd afgevlagd.

 

Ook in de tweede manche zat Patrick er goed bij na de start en dook op een vijfde plaats de eerste bocht in. In de beginfase klom hij op naar een derde plaats maar na tien minuten kwam hij ten val waarbij hij even zijn lucht verloor. Patrick kon zijn weg nog wel vervolgen maar meer dan een dertigste plaats zat er in de tweede manche niet in voor de Crossworld-rijder.

 

In het dagklassement eindigde Patrick op een achttiende plaats in Westerbork. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap staat Patrick na vier wedstrijden op een zevende plaats.

 


 

Manchezege voor Patrick Vos in Valkenswaard

 

De Crossworld-rijder Patrick Vos heeft vandaag bij de tweede wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd in Valkenswaard wederom een manchezege geboekt. De rijder uit Rosmalen bouwde de eerste manche netjes op en sloot deze winnend af. In de tweede manche kwam hij twee keer ten val waarna hij met een zere pols vroegtijdig terug moest keren naar het rennerskwartier.

 

 

Door de mooie weersomstandigheden lag het circuit van Valkenswaard er perfect bij toen de rijders de baan betraden voor hun training. De opkomst van de rijders was wederom groot waardoor de organisatie besloot om in twee groepen te trainen. Patrick ging in de training lekker rond en zette in zijn groep een derde tijd op de klokken.

 

Eerste manche:

De start van de eerste manche was goed en in de top drie dook de rijder uit Rosmalen de eerste bocht in. Even viel hij terug naar een vijfde plaats maar Patrick bleef hier rustig onder en bouwde zijn manche rustig op. In de beginfase klom hij op naar een vierde plaats waarna hij een klein gaatje op het leidende trio moest dicht rijden. Toen hij na een aantal ronden de aansluiting had gevonden zette hij de aanval in op de rijders die voor hem reden. Met nog vijf minuten te gaan nam hij de leiding in de wedstrijd over en deze positie stond hij niet meer af tot over de finish.

 

Tweede manche:

In de tweede manche zat Patrick er minder goed bij na de start en moest vanaf een twaalfde plaats terug naar voren zien te komen. Gelijk ging hij in de achtervolging en binnen twee ronden kwam hij al aan op een vijfde plaats. De opmars van Patrick werd echter onderbroken toen hij na een springbult op een remknip landde en hard ten val kwam. Bij de valpartij bezeerde hij zijn pols en viel hierbij tevens terug naar een achttiende plaats. Ondanks zijn zere pols begon hij aan een inhaalrace. Echter in het heetst van de strijd kwam hij in aanraking met een andere rijder waardoor hij voor de tweede keer ten val kwam. Wederom viel hij op zijn pols en omdat hij na deze valpartij het stuur niet meer vast kon houden, besloot hij om de wedstrijd verlaten.

 

Door zijn nulscore in de tweede manche kwam Patrick in het dagklassement niet verder dan een zesendertigste plaats. In de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap voert de rijder uit Rosmalen na twee wedstrijden het klassement aan. Aankomende zaterdag gaat het kampioenschap verder in Oldebroek.

 


 

Patrick Vos begint sterk aan het NK MX2 Jeugd

 

De Crossworld-rijder Patrick Vos is vandaag bij de eerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd in Amersfoort op een tweede plaats geŽindigd in het dagklassement. Patrick moest in de eerste manche na een slechte start een inhaalrace rijden. In een hoog tempo kwam hij door het veld terug naar voren maar door een valpartij moest hij genoegen nemen met een vijfde plaats. In de tweede manche nam Vosje kopstart en controleerde hij de wedstrijd van start tot finish.

 

 

Maar liefst 83 rijders hadden zich in de ochtend bij de inschrijving gemeld om deel te nemen aan de wedstrijd. De organisatie besloot hierdoor om de rijders in twee groepen te laten trainen. Patrick zat in de snelste groep maar wist ondanks dit al in de beginfase snelle tijden op de klokken te zetten. In de derde ronde zette hij zijn snelste tijd en uiteindelijk bleek deze tijd goed genoeg voor de pole position.

 

In de eerste manche kwam Patrick niet goed weg toen het starthek naar beneden klapte en hierdoor dook hij buiten de top twintig de eerste bocht in. De rijder uit Rosmalen zette een constant tempo in en kwam met grote stappen door het veld terug naar voren. Eenmaal op een vierde plaats aangekomen, werd de opmars van Patrick onderbroken doordat hij ten val kwam. Op een zevende plaats kon hij zijn weg vervolgen maar omdat er nog maar enkele ronden te rijden waren, zat er in de eerste manche niet meer in dan een vijfde plaats.

 

De start van de tweede manche verliep goed en als eerste stuurde Patrick zijn Crossworld Suzuki de eerste bocht in. Patrick zette een hoog tempo in en controleerde de gehele tweede manche. Met een veilige voorsprong sloot de rijder uit Rosmalen de tweede manche winnend af.

 

Met een vijfde en een eerste plaats in de manches eindigde Patrick op een tweede plaats in het dagklassement. Volgende week zaterdag gaat het kampioenschap verder in Ermelo.

 


 

Teun Verhoeven begint het NK Supermoto met 7e plaats

 

De Crossworld-rijder Teun Verhoeven is het Nederlands Kampioenschap Supermoto zondag sterk begonnen in Lelystad. Teun eindigde op een achtste en een negende plaats in de manches waarmee hij zevende werd in het dagklassement.

 


De dag begon niet helemaal naar wens voor Teun. In de kwalificatietraining kon hij het juiste ritme niet te pakken krijgen. Nadat Teun een tijd had neergezet stond hij de eerste tien minuten op een achtste tijd. Vervolgens viel hij terug naar een achttiende tijd waarna Teun besloot om het circuit weer op te gaan. Na een aantal snelle ronden schoof hij op naar een dertiende plaats, wat de vierde startrij betekende.

De start van de eerste manche verliep niet goed en pas rond de twintigste plaats dook Teun de eerste bocht in.  In de daaropvolgende bochten maakte Teun gelijk een aantal plaatsen goed en al snel kwam hij aan op een achtste plaats. Omdat Teun moest uitwijken voor een gevallen rijder viel hij terug naar een negende plaats. Na verschillende inhaalpogingen lukte het Teun om de achtste plaats terug te veroveren. De groep die in de beginfase voor Teun reed had inmiddels een te groot gat geslagen waardoor Teun in de eerste manche tevreden moest zijn met een achtste plaats.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij op een elfde plaats door de eerste bocht. In de beginfase werkte hij zich op naar een achtste plaats maar door een foutje viel hij even terug naar een negende plaats. De rest van de wedstrijd heeft hij strak achter de achtste man gereden maar helaas vond hij nergens een plaats waar hij hem kon passeren.

Met een achtste en een negende plaats in de manches eindigde Teun op een zevende plaats in het dagklassement.Crossworld

25-09-2009

Patrick Vos wint supercross in Schijndel
 

De Crossworld-rijder Patrick Vos heeft dit weekend de supercross in Schijndel op zijn naam weten te schrijven. De rijder uit Rosmalen wist alle vijf de manches winnend af te sluiten en keerde uiteindelijk met de grootste beker op zak tevreden huiswaarts!


Lees verder

19-10-2009

Patrick Vos wint NK MX2 Jeugd in Ermelo

De Crossworld-rijder Patrick Vos heeft zaterdag de laatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd in Ermelo gewonnen. De rijder uit Rosmalen maakte het in de eerste manche even spannend toen hij in leidende positie rijdend ten val kwam. Vosje herstelde zich goed en wist zich toch nog vanaf een derde plaats terug te knokken naar een eerste plaats. In de tweede manche controleerde hij de wedstrijd van start tot finish en sloot de wedstrijd winnend af.


Lees verder

23-08